בעיה נפוצה בשקילת חטפים מתוקים הינם התמודדות עם הדביקות של הסוכר המופרש מהמוצר.
קיים חשש שאבקת הסוכר המצפה את המוצרים תישאר על גבי מכונת השקילה ותבנה גבעה של סוכר שימנע מהמוצר לזרום על גבי המכונה
לצורך כך פותחה מכונת שקילה הבנויה מאלמנטים בהם ההפרעה לתנועת המוצר ולשקילה הינה מינימאלית:
- מבנה חומר ייחודי למכונת השקילה לזרימת מוצר מקסימאלית
- מוליכים ליניאריים ייחודיים כך במוצר לא יבנה עליו
- תאי המשקל עם דיפון מונע הידבקות
- עוצמות ויברציה משתנות PWM- Pulse With Modulation) )
- מערכת ייצוב שקילה אוטומטית (Anti-Floor Vibration)
- מצלמת מוצר עליונה